Slimme LED-lamp regelt camerabeveiliging vanaf je smartphone

Comfylight Comfy-app

Beveiliging en lampen waren tot voor kort altijd twee verschillende dingen. Ja, ze kunnen elkaar zeker versterken, maar u moest de lamp en de beveiligingscamera altijd apart aanschaffen als twee verschillende producten. Het Zwitserse bedrijf Comfylight heeft daar nu een oplossing voor bedacht. Zij hebben een LED-lamp ontwikkelt die zowel licht geeft in uw huis, als uw woning bewaakt.

Het idee achter deze slimme lamp is deze te laten communiceren met je smartphone. De combinatie hiervan maakt dat je een relatief goedkoop beveiligingssysteem in je woning hebt waarmee je ook nog eens je licht kunt bedienen op afstand.

De lamp is voorzien van bewegingssensoren. Wanneer ze enige beweging detecteren wordt dit meteen gemeld aan je smartphone. Hierdoor begint de lamp te flikkeren om inbrekers af te schrikken. Ook zit er een timer op de lamp waarmee je kunt simuleren alsof je thuis bent.

Om de Comfylight in productie te laten gaan organiseert het bedrijf een Kickstartcampagne. Als alles goed gaat moet de lamp begin volgend jaar in de winkels liggen voor een adviesprijs van plusminus honderd euro.