Hang- en sluit van een slotenmaker. Waar let je op?

goed hang en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat u veilig kunt wonen en onbezorgd op vakantie kan gaan. Dit kan uiteraard alleen maar als u de juiste sloten heeft voor uw ramen en deuren. Want met goed gecertificeerd hang- en sluitwerk verkleint u de kans op een inbraak wel met 90%.

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk is de verzamelnaam van materialen die nodig zijn om ramen en deuren aan een gebouw of constructie vast te maken. Ramen en deuren worden namelijk goed ‘hangend’ en ‘sluitend’ gemaakt. Hieruit is ook de term hang- en sluitwerk ontstaan.

In Nederland zijn tal van goede veiligheidssloten verkrijgbaar, waaronder merken als Nemef, Buva, Axa en tal van andere betrouwbare en tevens SKG gecertificeerde merken. Het beste kunt u deze laten plaatsen door een lokale specialist, zoals een slotenmaker Amsterdam.

Veiligheidssloten

Veiligheidssloten zijn extra stevig gefabriceerd en zeer lastig open te breken. Veiligheidssloten worden dan ook met name op buitendeuren toegepast en ter bescherming van waardvolle spullen.

De meeste veiligheidssloten zijn vervaardigd met een voorplaat van 3 tot 4 millimeter dik roestvrij staal. Om te voorkomen dat de sloten kunnen worden doorgezaagd zijn er stalen geharde stiften in de nachtschoot geplaatst. Daarnaast zijn er ook veiligheidssloten verkrijgbaar met gehard stalen haakschoot. Hierdoor ontstaat een slot dat nog beter bestand is tegen inbrekers gereedschappen. Een dergelijk type slot is zowel in smalle als brede kozijnen te plaatsen. Een blokkeerplaat in het slot voorkomt dat het nachtschoot kan worden teruggedrukt.

Met een goed veiligheidsslot schroeft u de beveiliging op een naar een hoog niveau. Wilt u echter het maximale uit uw beveiliging halen dan is het aan te raden om naast het installeren van goede veiligheidssloten ook te kiezen voor een combinatie met een veiligheidssluitkom, veiligheidscilinder en uiteraard het veiligheidsbeslag.