Voorkom lockpicking op jouw slot

lockpicking op cilinderslot

Tegenwoordig is het heel populair. Het is zelfs een hobby geworden voor veel mensen: Lockpicking. De naam zegt het al een beetje. Het gaat om het openen van sloten. En dan niet simpelweg met een sleutel, maar met een speciale lockpicking set. Het is een ware kunst bevestigt Slotenmaker Markey uit Almere. Het is namelijk echt niet gemakkelijk, zeker in het begin niet. Zodra je er eenmaal wat ervaring mee hebt, is het al wat beter te doen.

Het kan een heel leuke hobby zijn, maar sommige mensen gebruiken dit ook op een criminele manier. Mensen gebruiken het als inbraakmethode. Als je erin getraind bent, kan het best snel gaan. Een slot wordt dan geopend, zonder sporen achter te laten.

Erg vervelend als u even weg bent geweest, de deur op slot heeft gedaan, en iemand met een paar ijzeren stokjes uw deur kunnen openen. In praktijk is het iets ingewikkelder dan dat. De lockpicking sets zijn niet geschikt voor elk slot en er zijn zoveel verschillende picks.

Als je een slot wilt openen door middel van lockpicken, begin je met het plaatsen van een tension wrench. Hiermee zet je een beetje druk op het slot. Als je dan straks de pinnetjes in het slot omhoog hebt, blijven ze hierdoor ook omhoog.

Als je de tension wrench geplaatst hebt, kun je beginnen. Je kiest een pick die geschikt is voor de dikte van het slot en begint met het achterste pinnetje. Als je deze omhoog hebt, werk je naar voor. Anders heb je kans dat je misschien weer een pinnetje naar beneden laat vallen dat je net omhoog had. Doe dit ook met alle andere pinnetjes en als ze allemaal goed omhoog zijn, kun je met de tension wrench het slot open draaien.

Zo gemakkelijk is het om binnen te komen! En bijna geheel zonder sporen. Lukt het jou nou niet wanneer je staat buitengesloten? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met slotenmaker Almere. Hij zal je snel weer schadevrij naar binnen helpen.