Controleer de inbraakbeveiliging in Amersfoort na een verhuizing

Wanneer u gaat verhuizen heeft u tal van zaken die u allemaal moet regelen. Alle spullen moeten netjes worden ingepakt in dozen, overal moeten verhuisberichten naar toe, meterstanden moeten worden doorgegeven, verzekeringen worden aangepast en ga zo maar door. Door dit alles heeft u het enorm druk en kunt u de inbraakbeveiliging van uw woning in Amersfoort al snel vergeten. En dat terwijl u ongetwijfeld weet hoe belangrijk goede inbraakbeveiliging is. Sleutel Service Amersfoort maakt het namelijk vaak mee dat mensen die net zijn verhuisd vaker slachtoffer zijn van een woninginbraak. Mensen kopen bij een nieuwe woning namelijk vaak veel waardevolle spullen die aantrekkelijk zijn voor inbrekers. Een verhuizing is dus het ideale moment om uw inbraakbeveiliging eens grondig onder de loep te nemen.

nieuwe sloten binnen woning Amersfoort

Sloten vervangen in Amersfoort na een verhuizing

Koopt of huurt u een bestaande woning, dan is het belangrijk dat u als eerste altijd de sloten vervangt van het huis waar u in trekt. U weet namelijk nooit zeker wie allemaal nog oude huissleutels van uw nieuwe woning heeft. Daarnaast is het vaak ook zo dat de bestaande sloten vaak verouderd zijn en dus toe zijn aan vervanging. Vooral veel oude woningen en huurwoningen in Amersfoort hebben tegenwoordig nog sloten zonder kerntrekbeveiliging. En dat is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen. Kerntrekbeveiliging is tegenwoordig namelijk een belangrijke vereiste op nieuwe veiligheidssloten.

Ook een alarmsysteem is tegenwoordig geen overbodige luxe. Dit hoeft overigens vaak niet eens heel duur te zijn. Door de snel ontwikkelende technieken is uw alarmsysteem vaak te combineren met een app op uw telefoon. U kunt daarbij kijken naar bijvoorbeeld draadloze alarmsystemen. Deze zijn namelijk kinderlijk eenvoudig zelf te installeren waardoor u de kosten van een goed alarmsysteem voor inbraakpreventie aanzienlijk drukt. Een ander voordeel is dat u een dergelijk alarmsysteem heel makkelijk meeneemt van de ene woning in Amersfoort naar de andere.

Controleren van de inbraakbeveiliging

Bij het betrekken van een nieuwe woning is het dus essentieel om de inbraakbeveiliging en daarmee de huidige sloten goed onder de loep te nemen. Het is een perfect moment om te overwegen om betere sloten te plaatsen dan de huidige omdat deze bijvoorbeeld verroest of verouderd zijn. Neem voor meer of uitgebreider advies eens kosteloos contact op met uw lokale slotenmaker in Amersfoort. Zij vertellen u zeker weten graag alles over de mogelijkheden binnen uw budget.